Home

Stroberg

Parkeren

Impressie

Eten

Prijs

Workshop of teamactiviteit

Contact

Historie

Huisregels

Algemene Voorwaarden

 

 

 

 

Historie


 Deze boerderij is rond 1870 gebouwd (het exacte jaartal is helaas niet meer te lezen). Opa en oma van Woudenberg hebben de boerderij jaren gepacht van een eigenaar in Amsterdam. Negen kinderen groeiden er op en hielpen mee. De oudste kinderen emigreerden naar Canada en Australie en toen opa al jong overleed moest één van de kinderen, Evert, vanaf zijn 14e de boerderij runnen. Dit heeft hij gedaan tot zijn 70e, eerst samen met zijn broer & de vrouwen koeien melken en kaasmaken, later melken (de favoriete Holstein koeien) en tot slot met het fokken van vleesvee.

Evert had als hobby films maken voor anderen. Geinspireerd op de Holstein koeien en de achternaam van Woudenberg heeft hij de bedrijfsnaam "Hollywoud" bedacht.Rond 2000 is de Stroberg van een nieuw rieten dak voorzien en door Johan (de man van Marja) opnieuw opgebouwd. Dit pakte zo goed uit dat de dochter van Marja en Johan, Manouk, hier haar kinderfeestje kon vieren. En zo is de verhuur van de Stroberg geleidelijk ontstaan.

Op het terrein ziet u op een aantal plekken een QR code. Deze QR codes bieden nog wat extra informatie over de boerderij.